Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. januar 2012 kl 21.30 Broen

Dødelig agenda


Mordet på Øresundsbroen viser seg å være to mord, og morderen later ikke til å være ferdig med det han har satt seg fore. Spørsmålet er bare hvem som blir det neste offeret.

Dobbeltmorderen fra Øresundsbroen gir seg til kjenne via media, og avslører sin visjon. Han ønsker å belyse fem forskjellige problemområder i samfunnet, og han har brukt mange år til å finpusse drapsplanene sine. Mordene på broen er bare begynnelsen på en grufull rekke handlinger.

En ung, narkoman jente blir forgiftet i Danmark, og det viser seg at hun ikke er den eneste. Finnes det en sammenheng mellom forgiftningene og mordene på Øresundsbroen? Er det mulig å sette seg inn i morderens tankegang for å avsløre ham før han krever enda flere ofre?

Om serien
En person blir funnet drept på Øresundsbroen - midt på grensen mellom Sverige og Danmark. Politietterforskerne Saga Norén fra Malmö og Martin Rohde fra København blir tvunget til å samarbeide om en særdeles grotesk drapssak. Liket er delt i to, og de to kroppsdelene er plassert sammen midt på grensen mellom de to landene.

Martin Rohde har sitt å stri med på hjemmefronten, mens Saga Norén på sin side viser seg å ha en svært original væremåte. Mens de prøver å finne en måte å jobbe sammen på, kommer det for en dag at morderen holder etterforskningsgruppa under tett overvåkning.

Dansk – svensk krimserie fra 2011
Produsert av Nimbus film
Med: Sofia Helin (Saga Norén), Kim Bodnia (Martin Rohde) m.fl.
Pressekontakt : Sarah Jordanson Fauske , tlf: 415 06 747/ 23044064
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900