Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. januar 2000 kl 21.00 Sorte engler

Sorte engler

NRK2 søndag 9. januar Kl 21.00
Sorte engler

Forbrytelsen som rystet en hel nasjon

\"Sorte engler\" er basert på en sann hendelse som fant sted på New Zealand i 1952. Den uhyggelige historien forteller om vennskapet mellom to tenåringsjenter som er så intenst at det ender med brutalt mord.
Juliet (Kate Winslet) og Pauline (Melanie Lynskey) er 15 år, intelligente og i besittelse av en meget velutviklet fantasi. Deres vennskap er så nært og lidenskapelig at de ikke enser verden omkring seg. Det er en besettelse som ligner forelskelse.
Begge har drømmer om å bli forfattere, og gjennom sine skriverier beveger de seg langsomt inn i en fantasiverden. De mister grepet om realitetene og er ute av stand til å skille virkelighet fra fantasi.
Juliets og Paulines familier innser at de må forsøke å stoppe denne utviklingen, og forsøker å tvinge de to jentene fra hverandre. I angst for å miste hverandre starter jentene planleggingen av en ufattelig forbrytelse, det bestialske mordet på Paulines mor.

Uhyggelig drama
Tragisk nok er dette en historie fra virkeligheten. Pauline Parker hadde nøye nedskrevet alle detaljer i sin dagbok, og på den måten ble det mulig å gjengi det fatale og fascinerende forløpet på filmlerretet.
Og kritikerne tok \"Sorte engler\" til sitt bryst. The Guardian, for eksempel, hevdet at dette var \"uten tvil en av de beste filmene for øyeblikket\".
\"Sorte engler\" blir karakterisert som nifs og foruroligende, en film hvor det hviler uhygge fra aller første bilde.

NRK2 søndag kl. 21.00

Bilder (via Scanpix/Internett):
1. Kate Winslet gjør en strålende innsats som Juliet i dramaet \"Sorte engler\". (Foto: BV Film Int. As)

2. Juliet (Kate Winslet) og Pauline (Melanie Lynskey) er to tenåringsjenter som knytter et lidenskapelig vennskap.(Foto: BV Film Int.As)

Produksjonsland: New Zealand, 1995
Originaltittel: Heavenly Creatures
Regi: Peter Jacson
I rollene: Kate Winslet, Melanie Lynskey, Sarah Peirse, Diana Kent, Clive Merrison, Simon O\'Connor