Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. mars 2005 kl 20.05 Top Gear - Tut og kjør!

Dyre leketøy

Jeremy Clarkson presenterer et overlegent knippe med superbiler. (Foto: BBC)
Jeremy Clarkson presenterer et overlegent knippe med superbiler. (Foto: BBC)
Ferrari Enzo, Jaguar XJ220, Pagani Zonda, McLaren F1, Ferrari F40 og Porsche Carrera GT. Det bør være mulig å finne noe man liker i dette selskapet.

Det er ikke bare å vifte med en stor bunke sedler med mange nuller for å få kloa i en Ferrari F60. Tvert imot er det slik at fabrikken kontakter deg hvis de mener du er verdig å få lov til å kjøpe en. Ferrari-fabrikken er så stolt av sin F60 at de har oppkalt den etter sin grunnlegger. Enzo. Ved hjelp av en lyssky avtale med Pink Floyds Nick Mason har Jeremy likevel klart å sikre seg plass i førersetet. Det er et sted han stortrives.

Tenåring vs teknikk
Top Gear-gjengen er ikke fremmed for uortodokse eller urettferdige konkurranser. Det er derfor ikke så mange som hever øyebrynene når de skal finne ut hvem som er raskest ned en walisisk åsside. En tenåring på rullebrett som heter Tom, eller forskjellige terrengbiler. Resultatet er på ingen måte gitt.

Bedre før eller best nå?
Og så til spørsmålet alle stiller seg: Var superbilene bedre for 15 år siden, eller er dagens modeller overlegne? Det er nostalgi og personlig påvirkning mot overlegen teknikk og maksimal ytelse. Jeremy vet hva han foretrekker.

Til slutt skal supersjåfør The Stig ta en runde på testbanen med Ferrari F60 Enzo. Mange tror den kan slå rekorden til Porsche Carrera GT.


Innkjøpt motorserie fra BBC Library (2004).
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Gary Hunter
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),