Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. januar 2002 kl 16.30 Trigger: spesial

Trigger feirer musikkåret 2001

Solveig Kloppen, Thomas Numme og Per Sundnes presenterer musikkspesialer i Trigger. (NRK-foto: Ole Kaland)
Solveig Kloppen, Thomas Numme og Per Sundnes presenterer musikkspesialer i Trigger. (NRK-foto: Ole Kaland)
De fire første programmene av Trigger i det nye året er viet musikken. Solveig Kloppen og Thomas Numme får besøk av NRKs ”musikkhoffreporter”, Per Sundnes, som har stått ansikt til ansikt med de noen av de største stjernene i verden. I fellesskap skal de nærmere på noen av møtene Per hadde i fjor.

Per Sundnes, som er utdannet i London innen film og fjernsyn, har vært ansatt i NRK i 4 ½ år, og har en finger med i spillet når det gjelder musikken i de fleste underholdningsprogram NRK lager.

Og Pers merittliste er lang hva angår møter med berømtheter; både Madonna, Elton John, U2, Janet Jackson, Bryan Ferry, Kylie, Robbie Williams, Sting, REM, Shania Twain, Travis, Wyclef Jean, Air, Andrea Boccelli og Marianne Faithful er på listen.

Men drømmeintervjuet har Per ennå ikke hatt – det med George Michael, men Per jobber med saken.

Gigantenes år
2001 var de gamle gigantenes store år. Både U2, Madonna og Janet Jackson var tilbake på banen med nye album og turneer, og beviste en gang for alle at de fremdeles er på toppen i musikkbransjen. U2 hadde blant annet den mest solgte turneen i fjor, Elevation Tour, og det irske bandet ble også kåret til århundrets band.

U2 i kveld
Thomas Numme er verdens største U2-fan, bandet som kveldens program dreier seg om. Thomas er utrolig misunnelig på Per som møtte bandet i fjor. Det nærmeste Thomas har vært dem er på konserter.

- Min største opplevelse var på Eriksberg i Gøteborg i 1987 da jeg så U2 live for første gang. Jeg stod på tredje rad, så jeg har nesten møtt dem, forteller Numme.

For å sjekke hvor stor fan Thomas egentlig er har Solveig laget den ultimate U2-konkurransen.

Solveig, Thomas og Per har også valgt ut hver sin favorittvideo med U2. Hvilken av videoene var det som gjorde Thomas til U2-fan? Svaret får du se i ettermiddag.

Madonna og Janet 11. januar
Neste par ut er Madonna og Janet Jackson, som i følge Per er to høyst oppegående og upretensiøse damer. Begge har klart å holde seg på musikktoppen i tiår, og vi får se personlige intervjuer samt klipp fra karrierer og konserter.

Wyclef 18. januar
Norgesvennen Wyclef Jean er hovedattraksjonen i sendingen 18. januar, og han er den eneste av artistene som også Solveig og Thomas har møtt. Solveig fikk til og med mobilnummeret til Wyclef under Quartfestivalen i fjor, noe hun har tenkt å bevise ved å ringe ham under sendingen.

- Wyclef er det mest joviale og greieste mennesket du kan tenke deg. Vi skal se nærmere på hans karriere helt fra Fugees og fram til nå, sier Per.

Travis 25. januar
Musikkspesialene blir avsluttet med Glasgow-kvartetten Travis 25. januar.

- Travis har holdt på i 10 år, og blir betegnet som verdens hyggeligste menn. De spilte for et utsolgt Spektrum i november, og er meget populære her til lands, sier Per som har fulgt dem tett i sin musikkspesial.

Musikkjournalister
For Per er det helt spesielt å få være med i Trigger. Også Solveig og Thomas er svært fornøyd med å ha fått ham med. Ikke minst liker de at sendingene i sin helhet blir viet musikk og store artister.

- Per er NRKs musikkhoffreporter, sier et noe misunnelig programlederpart, mens Per på sin side hevder at Thomas og Solveig nok Norges mest undervurderte musikkjournalister!


NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert musikkspesial
Programledere: Solveig Kloppen og Thomas Numme
Gjest i studio: Per Sundnes
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde (2 motiver)
Solveig Kloppen, Thomas Numme og Per Sundnes presenterer musikkspesialer i Trigger. (NRK-foto: Ole Kaland)