Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. mai 2009 kl 22.30 Migrapolis: De somaliske venninnene

Somalisk skolehverdag

Ikraam og  Soad er i ferd med å fullføre grunnskolen, men utfordringene fremover blir store. (Foto: NRK)
Ikraam og Soad er i ferd med å fullføre grunnskolen, men utfordringene fremover blir store. (Foto: NRK)
I Migrapolis møter vi en somalisk venninnegjeng som går i tiende klasse på Hersleb skole i Oslo. Vi følger de fire jentene gjennom over ett år, og får vi innblikk i deres skolehverdag og framtidsdrømmer.

Ikraan, Soad, Nimo og Ayan er i ferd med å fullføre grunnskolen. Jentene skal opp til avsluttende prøver ved Hersleb ungdomskole i Oslo, før de tar steget videre til videregående skole.

Venninnegjengen opplever en rekke utfordringer i møtet med det norske skolesystemet. De fire jentene kom til Norge for bare noen få år siden. Likevel stilles det like høye krav til dem som andre elever i tiende klasse. I filmen følger vi jentene over en periode på over ett år.

Utfordringer
Jentene ønsker å prestere på skolen og ønsker å ta høyere utdanning, men strever med å trenge inn i den grunnleggende tenkningen som ligger i faget og det norske språket.

Filmen gir et innblikk i skolehverdagen til disse fire jentene, i klasserommet og friminuttene. Som andre tenåringsjenter har de en hverdag som preges av latter og lek, men også utfordringer og skuffelser.

Denne utgaven av Migrapolis er ikke laget av den faste redaksjonen, men er en ekstern produksjon fra Sonar Film og Norut (Northern Research Institute).

Norsk dokumentar
Produksjon: Sonar Film og Norut (2008)
Regi: Solveig Melkeraaen
Prosjektleder Østlandssendingen: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 951 00 299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Migrapolis