Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juni 2004 kl 15.00 Eldrebølgen

Vann-vittig galskap

Gutta i
Gutta i "Eldrebølgen" får en velfortjent hvil i badstua. (Foto: Annelise Jackbo)
Gjengen på Solhov drar på en hyggelig utflukt. De reiser til badeland der deltakerne blir som små barn i bassenget og i vannsklia. Ikke minst er det godt for stive og støle muskler. Glemt er all krangling og tunge løft med å få revyen opp og stå.

I forkant av turen til badeland skjer det en hel del. Blant annet skal deltakerne ta bilde til plakaten for revyen. Det blir mye styr og krangel før bildet endelig er i boks.

Cotty har overtatt en sketsj fra Solveig, men liker den ikke. Hun vil gi den tilbake til Solveig slik at hun kan ta den.

Det er søndag, og Sven kommer på besøk. Den rutinerte skuespilleren lar seg sjarmere av Randis sang. Så blir det til at Solveig synger sin sang om machomannen for Sven, med en grasiøst dansende Thor i bakgrunnen.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36