Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juni 2002 kl 20.25 Absolutt norsk

Gull og glede fra Anita og Jonas

Komponist og sanger Anita Skorgan er gjest hos Rune Larsen i
Komponist og sanger Anita Skorgan er gjest hos Rune Larsen i "Absolutt norsk" i kveld (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Fjerde utgave av ”Absolutt norsk” med Rune Larsen har like deler vakre viser, stemningsfulle ballader og heftig pop-rock - fremført av både erfarne storheter og imponerende nykommere. På toppen av dette dukker det opp noen herrer for å kaste glans over Noteknekk.

Jonas Fjeld har hatt en særdeles variert karriere, og dette viser han med all tydelighet i ”Absolutt norsk.” Med seg har han sin faste makker Espen Jørgensen på gitar og annenvokal.

Anita Skorgan
Hun har imponert oss siden hun dukket opp på tv som pianospillende tenåring. I kveld er det sangeren og komponisten Anita Skorgan vi møter, med oppmerksomheten rettet spesielt mot hennes siste album ”Gull.” Hun stiller også på lag med Jonas Fjeld i Noteknekk.

Logikal er navnet på et av landets mest spennende nye rockeband. På menyen står fengende pop-rock, med klare referanser til 60-tallet. I front står vokalist, bassist og komponist Knut Aafløy.

Herrene utfordrer
Finn Bjelke og Yan Friis – bedre kjent som karene i Herreavdelingen på P1 – har tatt på seg det ærefulle oppdraget å være utfordrerne i Noteknekk. Det gjør de med sjarm, innlevelse og en dose selvironi.

Small–Medium–Extralarge går denne gang landets talentspeidere i næringen. Rollefiguren Margot har startet som impresario, og foreløpig har hun to pensjonerte eks-sangerinner i stallen sin.

Om serien
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester.

Nye faste innslag
Nardus er en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

Konkurranse
I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, Mob: 93046697

Bilder
1 Komponist og sanger Anita Skorgan er gjest hos Rune Larsen i ”Absolutt norsk” i kveld (Foto: Marit Hommedal/Scanpix/)

2 Yan Friis, Anita Skorgan, Knut Aafløy, Jan Eggum, Finn Bjelke og Jonas Fjeld stiller alle med musikalsk bidrag i Rune Larsens ”Absolutt norsk” i kveld (Foto: Marit Hommedal/Scanpix/)
LENKER
  • Hjemmesider