Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. september 2010 kl 20.15 Koht på jobben

Sjefen sjøl


Ni av ti arbeidstakere er fornøyd med sjefen sin, sier de. Det tror ikke Christine Koht helt på, så hun dro ut for å sjekke hvor vanskelig det egentlig er å være leder. Og hvor populære de faktisk er.

Sjefen kan være et yndet hat/elsk-objekt og klassisk samtaletema på de fleste arbeidsplasser. Brannmesteren på Sagene har rød brannhjelm, det synes Christine er morsomt, og litt corny, selv har Christine vært vaffelsjef, en rolle hun kledde dårlig. Anita på Kjeller Trening har myk lederstil, men er livredd for revisoren, Yngve må i kraft av sitt lederskap gå på kjedelige seminarer og som leder på AKAN må Kjetil ta en upopulær avgjørelse.

Om serien
Hva er det egentlig folk gjør på jobben? Bortsett fra å jobbe? Ganske mye, oppdager Christine Koht, - det er nemlig ingen i hele verden som har det så hyggelig på jobben som oss nordmenn.

I serien "Koht på jobben" undersøker Christine Koht med stort engasjement det sosiale livet på norske arbeidsplasser. For det er jo et eget liv, alt det vi gjør på jobben som ikke helt er jobb.

Det er kaffemøter og fredagsvafler. Matpakkeritualer. Seminarer og datatrøbbel. Og en og annen jobbflørt, også. Med varme og nysgjerrighet slipper hun inn på de mest forskjellige arbeidsplasser og oppdager som vanlig at vi har mer til felles enn vi tror.

Heldigvis mer enn jobb
Grundere og omsorgsarbeidere, brannmenn og saksbehandlere - alle har det til felles at jobbhverdagen består av mye mer enn bare jobben. Heldigvis, mener Koht.
Som møter folk som elsker jobben sin og folk som sliter med den. Folk som redder liv i jobben. Folk som lever for jobben. Og folk som kan takke jobben for livet.
Nok en gang blir hverdagen eksotisk og det eksotiske hverdagslig sett med Christine Kohts umiskjennelige blikk. Det blir både varmt, nært - og veldig morsomt!

Norsk underholdningsserie i 8 episoder
Produsert av Mediacircus for NRK
Produsent: Jon Sverre Høiden
Regi: Elisabeth Oftebro
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 9116 4716