Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. april 2003 kl 20.50 Niern: Young Guns

Lovens voktere

Young Guns – seks gode grunner til at vesten var vill.
Young Guns – seks gode grunner til at vesten var vill.
Lincoln County, New Mexico, 1878. Seks menn rir ut. Hver og en har de en blodig gjeld å betale. Lederen er William H. Bonney. Avisene kaller ham allerede Billy the Kid.

Historien begynner en dag i 1878. Bonden John Tunstall plukker opp unge menn fra gata til å jobbe på gården. Det er ikke bare arbeidskraft han er ute etter, han vil også lære dem å lese og å oppføre seg sivilisert. Tunstall er imidlertid ikke godt likt av nabobonden, den rike Murphy. Murphy og Tunstall er konkurrenter når det gjelder å selge kveg. En dag blir John Tunstall skutt og drept av Murphys menn. Dommeren Wilson kan ikke gjøre noen ting, fordi sheriff Brady er en av Murphys menn.

Sheriffassistenten Alex overtaler dommer Wilson til å konstituere Tunstalls unge venner som lovens voktere, og gi dem tillatelse til å arrestere morderne. Men i stedet for å arrestere dem skyter William Bonney dem rett ned. Snart blir gjengen berømt, og William får navnet "Billy the Kid". Men de blir også jaget av Murphys menn og hæren. For vanlige folk står imidlertid Billy the Kid som en forsvarer av rettferdigheten.

Suksess
Seks av Hollywoods mest ettertraktede stjerner var med på å gjøre "Young Guns" til en brakende suksess over hele verden. Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Philips, Charlie Sheen, Casey Siemaszko og debutanten Dermot Mulroney er de seks unge guttene som fikk skutt nytt blod i western-sjangeren.

Neste søndag sendes "Young Guns 2" på NRK2.

Amerikans spillefilm fra 1975
Originaltittel: "Young Guns"
Regi: Christopher Cain
I rollene: Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Philips og Emilio Estevez
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83