Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. februar 2007 kl 08.05 VM på ski 2007: Foran dagens øvelser

VM-start med sprintlangrenn

Ingerid Stenvold leder sendingene på kveldstid under ski-VM. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ingerid Stenvold leder sendingene på kveldstid under ski-VM. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I dag går startskuddet for ski-VM i Sapporo, og første øvelse er innendørs sprintlangrenn i Sapporo Dome. NRK1 sender hver dag fra mesterskapet, og på grunn av tidsforskjellen går øvelsene tidlig morgen og utover formiddagen. På ettermiddagene blir det sammendrag, før Ingerid Stenvold på kveldstid oppsummerer den enkelte VM-dag.

Arne Scheie, Kjell Kristian Rike, Dag Erik Pedersen og Jon Herwig Carlsen er i spissen for en stor og fyldig NRK-tropp som er på plass for å følge de norske utøverne. De skal fortelle om gleder og skuffelser - helt fram til søndag 4. mars.

Reise kjerringa?
Medaljehøsten ble ikke helt som mange hadde håpet under Torino-OL , men nå er forventningene store for at de norske utøverne skal reise kjerringa under årets VM.

Stor spenning er knyttet blant annet til hvordan nykommeren og friskusen Petter Northug jr gjør det, hvordan Ole Einar Bjørndalen klarer å hevde seg blant rene langrennsløpere og om Marit Bjørgen greier å finne tilbake til formen fra sin storhetstid.

Første gang i Asia
Med VM i Sapporo arrangeres ski-VM for første gang i Asia. Sapporo har knappe to millioner innbyggere og er Japans femte største by. De som har levd en stund, vil huske at OL ble arrangert i Sapporo i 1972, og byen har rike tradisjoner for å arrangere store idrettsarrangement.

Den store hallen Sapporo Dome, som rommer 50 000 tilskuere, får en sentral plass under ski-VM. Her vil både åpnings- og avslutningsseremonien finne sted, og sprintlangrenn for både menn og kvinner går hovedsaklig inne i hallen.

På langrennsstadion er det NRK som har fått ansvaret for å lage tv-bildene. Rundt 70 NRK-medarbeidere vil være på plass for å gi verden gode bilder fra langrennsøvelsene.

Bredt multimediatilbud
Ettersom øvelsene går morgen og formiddag norsk tid, vil mange følge med fra skole og jobb. For at alle lett skal få tilgang til det som skjer, har NRK også et fyldig VM-tilbud klart via radio, nett og mobil. – Via NRK får man "alt". Vi har også et bredt og godt multimediatilbud klart. Mulitmediatilbudet slo meget godt an under OL i Torino, og vi har videreført og utviklet tilbudet kraftig foran ski-VM i år, sier sportssjef Øyvind Lund.

Vintersportskanalen NRK
Ski-VM er vinterens femte VM på NRK. NRK har rettighetene til det meste av vintersporten på norske fjernsynsskjermer, noe sportssjefen er stolt over. - Vi har brukt mye tid og krefter på å skaffe oss disse rettighetene. Sport er et meget populært tilbud, og vi er glade for å kunne glede en stor seerskare med VM-sendinger. Forhåpentligvis vil vi igjen kunne by på nye magiske øyeblikk foran tv-skjermene med norske aktører i hovedrollene, sier sportssjef Øyvind Lund i NRK.

NRK Sport
Prosjektleder/Sportssjef: Øyvind Lund, tlf 23 04 95 57/ 99 53 51 50
Pressekontakt: Jon-Annar Fordal, tlf 73 88 16 62/90 71 63 05