Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. august 2007 kl 20.20 Skjergardsdokteren

Eva kommer hjem

Samuel Fröler og Ebba Hultkvist i
Samuel Fröler og Ebba Hultkvist i "Skjergardsdokteren". (SVT-foto: Alexander Crispin)
Johans kone Eva er tilbake fra Afrika, og han er glad for å få hjelp til praksisen. Men alt er ikke bare idyll etter gjenforeningen, og snart blir familien stilt overfor et vanskelig valg.

Eva (Marie Richardson) forsøker å finne seg til rette i den idylliske skjærgården, og Johan (Samuel Fröler) er takknemlig for at de er to nå som Wilma (Ebba Hultkvist) er blitt 16 år. Den søte og ganske så egenrådige jenta er fortsatt like glad i faren sin, men hun synes han er helt analfabet når det gjelder følelser og frihet.

Den litt barske, men varmhjertede søster Berit (Helena Brodin) er ikke spesielt begeistret over at hun nå må assistere to leger. Gamledoktoren Axel (Sten Ljunggren), Johans svigerfar, er ikke til mye hjelp. Han går og hangler og føler seg mest i veien.

For Berits bror, Söran Rapp (Göran Engman), ser framtiden lys ut. Han har startet et taxibåtfirma og får dessuten et fristende tilbud fra kommunen. Dette kan komme til å forandre livet for alle på Saltö.

Skiftende årstider
Episoden i kveld er den første av serie 2. I løpet av de neste ukene får seerne følge livet ute i skjærgården gjennom flere årstider, fra solvarm sommer til regnfull høst og streng vinter. Det er ikke like enkelt å leve der ute når kulden setter inn, noe våre doktorer skal få merke.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk dramaserie
Originaltittel: Skjärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Regi: Kristian Petri og Rickard Petrelius
Med bl.a. Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Marie Richardson, Sten Ljunggren, Helena Brodin m.fl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900