Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 mandag 2. april 2007 kl 10.05 Påskelabyrinten

Ingen påske uten Påskelabyrint

20 år siden første: Viggo Valle er på plass med ny Påskelabyrint i NRK P1. (Foto: Jon-Annar Fordal)
20 år siden første: Viggo Valle er på plass med ny Påskelabyrint i NRK P1. (Foto: Jon-Annar Fordal)
Ingen påske uten Påskelabyrint i radioen. Viggo Valle er klar med en ny utgave i NRK P1 og feirer 20 år siden den første Påskelabyrinten gikk på lufta. – Ut fra alle henvendelser virker det som jeg må holde på minst 20 år til, smiler Viggo Valle.

Påskelabyrinten har forlengst etablert seg som en radioklassiker som alle må ha med seg. I fjor hørte i snitt over en million på Viggo Valle da han serverte sine geografiske nøtter til radiolytterne.

God, gammel oppskriftOppskriften er den gamle, gode. Lytterne blir utfordret til å delta i skattejakten og på veien til stedet skatten ligger må en ut fra de opplysningene som blir gitt finne fram til ulike reisemål på veien til skatten.

Den som klarer flest oppgaver pr dag kommer med i finalene med alle dagsvinnerne påskeaften. Litt flaks, litt dyktighet, litt snarrådighet og evnen til å kombinere og sette store og små hint i sammenheng skal til for å løse oppgavene.

Alle hører PåskelabyrintenDen som rett før klokka elleve påskeaften finner skatten får 10 000 kroner å reise fra som premie. – Oppskriften er jo enkel, men fascinerer stort. Og så er det nok noe med radioens egenart hvor vi elegant kan hoppe i rom og tid. Tilbakemeldingene jeg får er utrolig mange. Jeg har inntrykk av at alle hører på Påskelabyrinten – og lytterundersøkelsene bekrefter jo at det er nesten sånn, sier Valle.

Selv har de siste ukene sittet dypt konsentrert og spekulert ut nye oppgaver. – Det blir jo litt vanskeligere for hvert år å stadig komme på nye ideer og innfallsvinkler. Så jeg har stadig Påskelabyrinten i bakhodet og kommer jeg over noe eller får en ide til en oppgave så er jeg snar til å "sikre" meg den og ta den fram når påska nærmer seg igjen, sier han.

Viggo Valle samarbeider tett både med NRKs korrespondenter og en rekke andre personer i inn- og utland for å presentere oppgavene og å lose folk videre inn i labyrintens og til skatten som venter innerst inne.

- Folk er veldig lette å be. Jeg har inntrykk av at "alle" hører på Påskelabyrinten og "alle" stiller opp for å hjelpe til. Så her står både politikere, popartister, forfattere med flere klare til å hjelpe deltakerne i Påskelabyrinten, sier Viggo.

Kvalifisering via nettsideneI forkant av radiosendingene som starter mandag 2. april kan alle prøve å kvalifisere seg for påmelding via Påskelabyrintens nettsider. Klarer du de fem nettoppgavene har du kommet et skritt nærmere å komme på lufta.

Telefonnummeret til Påskelabyrinten er 815 21 031.

NRK P1 mandag 2. april t o m 1. påskedag kl 10.05.