Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. februar 2012 kl 20.15 Team Bachstad

Verdens beste eventyr


Øystein Bache og Rune Gokstad deltar i Mongol Rally der de skal kjøre en pensjonert brannbil fra Oslo til Mongolias hovedstad Ulan Bator.

Motortrøbbel, språkforvirring og mageproblemer er bare noen av utfordringene humorduoen møter på den eventyrlige reisen. Fra trygge Marienlyst, gjennom Tyskland og det østre Europa til Tyrkia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kasakhstan, Russland og endestasjon Mongolia.

Eventyr med forviklinger
Øystein og Rune kjører 15.000 kilometer gjennom 13 land, i en 30 år gammel Jeep brannbil fra Øvre Eiker brannvesen. Et eventyrlig bensinforbruk og sliten mekanikk er bare et par av problemene som følger med i bagasjen. Så spørs det om vennskapet og bilen klarer seg gjennom 55 dager på veien.

Biler av alle slag
Veldedighetsbilløpet blir omtalt som "verdens beste eventyr", og i overkant av 300 biler deltar – de aller fleste som stiller til start, er lite egnet for turen. Deltagerne har to valg; små biler med motorer som ikke er større enn 1200 kubikk, eller nyttekjøretøy, som ambulanser eller brannbiler. Ved målgang auksjoneres bilene bort, og pengene går til forskjellige humanitære prosjekter i Mongolia.

Åpningsfest gjennom Europa
I første episode befinner duoen seg på Smestad brannstasjon for å lære å håndtere brannbilens digre vannpumpe i front. Når startskuddet går i Klenova i Tsjekkia, er det duket for åpningsfest, men det skal vise seg at bilen bruker for mye bensin og går ikke helt som den skal. Ferden går videre gjennom Østerrike, Ungarn og Romania hvor de besøker grev Draculas slott i Bran.

Fra beundrende blikk mot kommunistmonumentet i Varna, Bulgaria, ender de opp med et forfriskende bad i Svartehavet.

Norsk humorserie i seks episoder
Produsert av NRK (2011).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, telefon: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf 815 65 900.