Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. februar 2005 kl 23.15 Nattkino: Charlotte Gray

Romantisk krigsdrama

Charlotte Gray (Cate Blanchett) drar til Frankrike under krigen for å finne kjæresten Peter (Foto: Ecosse Films/Film Four Int/Pod Film/ Senator Film)
Charlotte Gray (Cate Blanchett) drar til Frankrike under krigen for å finne kjæresten Peter (Foto: Ecosse Films/Film Four Int/Pod Film/ Senator Film)
Det er 1943, og verden er i krig. Charlotte Gray er en ung og bekymringsløs skotsk kvinne. På en fest i London møter hun den kjekke flygeren Peter Gregory som har perm i byen. Etter en tid må Peter ut på tokt igjen, denne gangen til Frankrike. Charlotte lover å vente på ham.

Datoen for Peters (Rupert Penry-Jones) hjemkomst kommer, men han er meldt savnet i kamp. Charlotte (Cate Blanchett) snakker flytende fransk, og desperat som hun er etter å finne mannen hun elsker, melder hun seg som frivillig til tjeneste for den britiske etterretningstjenesten. Hun blir smuglet inn i Frankrike, hvor hun skal arbeide for den franske motstandsbevegelsen og spille rollen som en kvinne fra Paris.

Mens Charlotte gjør alt hun kan for å finne Peter, blir hun tiltrukket av Julien (Billy Crudup), en kommunist som arbeider i motstandsbevegelsen. Hun får i oppdrag å være hushjelp hjemme hos Juliens far, Levade (Michael Gambon), hvor han skjuler to jødiske gutter hvis foreldre er tatt av nazistene.

For å opprettholde sin franske identitet og beskytte Julien, blir Charlotte dratt inn i et forhold til Rench (Anton Lesser), en geskjeftig skolelærer som samarbeider med de tyske okkupasjonsstyrkene.

Amerikansk drama (2001)
Originaltittel: "Charlotte Gray"
Med: Cate Blanchett, Billy Crudup, Michael Gambon, Rupert Penry-Jones, Anton Lesser
Regi: Gillian Armstrong
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78