Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. november 2006 kl 21.35 Ørnen

Jakter på pedofil

Hallgrim er på sporet av en pedofiliring. Foto: DR.
Hallgrim er på sporet av en pedofiliring. Foto: DR.
Da liket av en åtte år gammel dansk jente blir funnet i Stockholm, tar svensk politi kontakt med Hallgrim "Ørnen" Hallgrimson. Etterforskningen setter Hallgrim på sporet av en pedofil som kaller seg "Groom".

Under avhøret av den døde jentas far kommer det frem at han har mottatt penger for å la en fremmed mann bade og filme datteren hans. Det eneste han vet om denne fremmede er at han gikk under kallenavnet "Groom".

Politiet gjennomfører en husundersøkelse hjemme hos faren og finner bevis for at han er involvert i et pedofilt nettverk. Hallgrim setter alt inn på å få has på de som sitter på toppen av nettverket – de som tjener penger på å selge sine egne barn. Han kaller så inn til et møte med representanter fra politiet i alle de involverte landene. Her må de slå til samtidig for å forhindre at de pedofile rekker å advare hverandre over landegrensene.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer