Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. juni 2006 kl 23.25 Norsk rocks historie: Det store popeventyret

De første moderne rockestjernene

The Pussycats ble dyrket som helter av fansen. (Foto: Privat arkiv)
The Pussycats ble dyrket som helter av fansen. (Foto: Privat arkiv)
The Pussycats var 60-tallets største popfenomen. De ble Norges første moderne rockestjerner, og var omgitt av jenter, fester, penger og skandaler. I tredje del av dokumentarserien Norsk rocks historie ser vi nærmere på gruppas eventyrlige suksess.

Tromsøgruppa The Pussycats skrev seg inn i norsk rockehistorie 24. juni 1965, da de varmet opp i Sjølysthallen for The Rolling Stones. Med The Pussycats tok norsk rock steget opp til det engelske nivået, med god hjelp fra manageren Sten Ekroth som bidro med frekke PR-metoder.

- The Pussycats var de første i Norge som levde ut i full offentlighet det vi forbinder med 60-tallet: Generasjonskonflikt og protest, men også glad musikk, fargerike mennesker og fri sex, forteller Per Kristian Olsen.

I kveld tar han oss med tilbake til gruppas storhetstid, og vi følger dem fra suksess til nedtur og til slutt oppløsning.

Om Norsk rocks historie
I sommer blir det gjensyn med "Norsk rocks historie", i alt 11 programmer. Serien ble vist første gang høsten 2004 og var et samarbeidsprosjekt mellom radio og tv.

"Norsk rocks historie" er en fortelling om en unik musikk-kultur. Det er også en fortelling om norsk ungdoms kamp for anerkjennelse og respekt i et samfunn som til tider var svært fiendtlig innstilt mot rocken.

Gjennom unikt arkivstoff og eksklusive intervjuer beveger vi oss fra 50-tall til 90-tall.

Egenprodusert dokumentarserie fra Program riks, Tromsø
Kommentarer: Per Kristian Olsen
Prosjektleder: Arvid Esperø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
LENKER
  • Les mer