Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. oktober 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Sanggudstjeneste

Åpen himmel

Berg kirke (foto: Nrk Troms).
Berg kirke (foto: Nrk Troms).
Fra Berg kirke, Skaland på Senja.

Kirke for alle
-Landets første kvinnelig prest, Ingrid Bjerkås, var prest her i Berg og Torsken på Senja i 1961 til 1965. Det er vi stolte av. Vi er en viktig del av vår kirke- historie.

Det sier sokneprest Ingunn Rinde som også kan fortelle at utenfor Berg kirke er det en byste av landets første kvinnelige prest. Da Ingrid Bjerkås kom til Senja var Berg kirke bare noen år gammel. Den ble vigslet i 1955 og hadde altså 50-årsjubileum i fjor.

Den gamle kirken ble revet av tyskerne under krigen. Nå er ikke kirken bare et byggverk. Det er det som skjer i den, at den betyr noe for menneskene som er det viktige. Når vi nå inviteres til sanggudstjeneste i Berg kirke skal det handle om det å få komme til kirken i alle livssituasjoner, at Gud møter oss her med livets ord og handlinger.

Dette tema blir belyst i gamle og nye salmer. Noen av salmene er skrevet av den lokale salmedikteren Trond Hellemo og tonesatt av Ivar Jarle Eliassen og Bjørn Andor Drage. Foruten menighetssang blir det sang av Sunniva Eliassen og Mefjorden kjerkekor.

NRK1 Fjernsynet - Søndag 24. juni i NRK1 kl. 17:30 - reprise fra 1. oktober 2006.

Egenprodusert dokumentar NRK Programa riks Tromsø (2006).
Kontaktperson: Helge Gudmundsen, 958 79 025.