Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. august 2011 kl 23.05 Dokusommer: Alt flyter

Prisbelønt norsk kunstfilm

Alt flyter: Regissøren Lars Nilssen og kunstneren Jan Wanggaard (Foto: Lars Nilssen)
Alt flyter: Regissøren Lars Nilssen og kunstneren Jan Wanggaard (Foto: Lars Nilssen)
Lars Nilssens film om kunstneren Jan Wanggaard vant i 2007 "Award for Creativity" på det som betraktes som den største kunstfilmfestival i verden, FIFA Festival International du Film sur l’art i Montreal, Canada.

Jan Wanggaard har bodd i Lofoten i 15 år, og har i løpet av disse årene jobbet med større og mindre prosjekter som inngår i en kunstnerisk helhet.

Filmen omhandler flere av disse prosjektene, men hovedsakelig følger vi realiseringen av en installasjon av vårt solsystem i scala 1:200 millioner. Den strekker seg over et stort geografisk område, fra Reine i øst til Værøy i vest, hvor den minste planeten Pluto er plassert.

Tanken bak prosjektet kan være mangesidig, og kunstneren ønsker i stor grad å overlate mye til betrakteren. Han har også tatt tak i vår kystkulturhistorie, og presenterer en perle av en båt med en tusen års lang tradisjon i bagasjen. Lofoten er natur i fullt monn, og både regissør og kunstner er på hjemmebane i denne naturen.

Filmen blir for mange en naturopplevelse fremfor noe annet, og Nilssen og Wanggaard ønsker først og fremst at filmen skal tale for seg selv.

Sendt tidligere.

Norsk naturdokumentar (2005)
Produsert av: Sherpafilm AS
Regi: Lars Nilssen
Orginaltittel: Alt flyter (tidl. Å seile i sin egen sjø)
Pressekontakt: Presse, tlf: 23 04 74 83 /98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no


LENKER
  • Mer om prisen