Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. mai 2006 kl 20.55 20 spørsmål

Populær radio blir tv

Erik Fosnes Hansen, Kari Slatsveen, Trond-Viggo Torgersen og Helen Vikstedt utgjør kveldens panel. Knut Borge er programleder. (Foto: NRK)
Erik Fosnes Hansen, Kari Slatsveen, Trond-Viggo Torgersen og Helen Vikstedt utgjør kveldens panel. Knut Borge er programleder. (Foto: NRK)
Det blir garantert moro når programleder Knut Borge og hans munnrappe panel tar det populære radioprogrammet "20 spørsmål" til tv-skjermen. I kveld er det Kari Slaatsveen, Helen Vikstvedt, Erik Fosnes Hansen og Trond-Viggo Torgersen som skal bryne seg på den første oppgaven.

- Seerne kan forvente seg en veldig uhøytidelig og nokså vilter selskapslek med kjente folk i aksjon. Det er ingen konkurranse, snarere en assosiasjonslek. Jeg har inntrykk av at halve Norge leker "20 spørsmål" eller noe beslektet hver eneste romjul. "20 spørsmål" må være et av de enkleste programkonsepter som finnes og kjemisk fritt for konstruerte fiksfakserier, sier Knut Borge.

"20 spørsmål" går i korte trekk ut på at panelet ved hjelp av ja- og nei-spørsmål skal gjette seg frem til et bestemt ord eller uttrykk. Ordet eller uttrykket er stort sett sendt inn på gode, gammeldagse postkort av NRK P1s trofaste lyttere. Gjetter panelet riktig før de har brukt opp 20 spørsmål, vinner de. Klarer de det ikke, er det innsenderen som går seirende ut av konkurransen – eller assosiasjonsleken, med en liten premie.

I en slik konkurranse gjelder det å være både kreativ og oppfinnsom – og ha en programleder som evner å få panelet på rett spor. Knut Borge har de siste årene ledet programmet på radio og har i så måte gode forutsetninger til å klare nettopp det...

"Nye" 20 spørsmål er for øvrig laget etter samme lest som det opprinnelige "20 spørsmål" hvor radiolegenden Rolf Kirkvaag var programleder. Uke etter uke satt hundretusener naglet til radioapparatene, helt fra 1955 og langt inn på 1980-tallet.


Egenprodusert underholdning (2006)
Programleder: Knut Borge
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)