Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. mai 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 11. mai kl 23.15
En vakker dag... (19)

En forbannet dommer

Forrest Bedford slites stadig mellom sin respekt for loven og sin sympati for de svartes sak. Som statsadvokat må han nå fremme drapssak mot en farget bonde, Harold Noone, men får igjen kvaler da han ser at den siktede har fått en udugelig og fordrukken forsvarer.
Forrest griper inn i prosessen, stikk mot alle juridiske regler, og dommeren blir rasende. Han hadde jo håpet på rask domsavsigelse i en opplagt sak.
I mellomtiden har Forrest Bedfords hushjelp, Lilly, møtt en gammel venninne, Ruth. Venninnen synger på en lokal nattklubb, og der blir Lilly presentert for en sympatisk saksofonist. De føler seg straks tiltrukket av hverandre.
Paul Slocum oppdager en dag at den nye hjelpemannen på bensinstasjonen er hans tidligere brytetrener fra skolen. Treneren fikk i sin tid sparken på skolen fordi han prøvde å integrere svarte og hvite på brytelaget. Nå vil han gjerne ha jobben tilbake.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 24.00

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt : Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53