Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. november 2012 kl 19.45 Schrödingers katt


Over halvparten av bilulykkene i Norge skyldes "manglende førerdyktighet". Men hvor stor rolle spiller det om sjåføren er uthvilt eller ikke?

Under oppsyn av søvnforsker Nicholas Øyane holder Per Olav Alvestad og Eldrid Borgan seg våkne en hel natt for å sjekke hvordan reaksjonsevnen påvirkes av søvnmangel. Det finnes ingen fasit for hvor mye søvn vi trenger, søvnbehovet ditt er den søvnen du må ha for å være uthvilt og fungere optimalt.

En ny medisin mot hudkreft er omstridt fordi den er så dyr, men virkningen for de pasientene som likevel får den, er fantastisk. Med den nye medisinen overlever én av fire pasienter, men bare én av 20 pasienter overlever med tradisjonell behandling.

Trafikklys som vet at du kommer og hvor du vil gå. Grønn mann så lenge du trenger det, enten du kommer med rullator eller joggesko; ny teknologi gjør at trafikklysene kan beregne både fart og retning på fotgjengerne. Målet er å få bedre flyt i trafikken og færre ulykker.

Og: Ikke slurv med tannpussen! Bakteriefloraen i munn og tenner gjør mer enn å lage hull i tennene. Nå er det også påvist en sammenheng mellom tannhelse og leddgikt.

Programledere er Per Olav Alvestad og Eldrid Borgan.

Prosjektleder: Kirsti Moe
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900