Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. april 2005 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Merton i klemma

Alltid nok å gjøre for politiet i
Alltid nok å gjøre for politiet i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
En bankraner og et kunsttyveri står for ukens forviklinger i Aidensfield. Det blir nok å gjøre for overbetjent Merton og konstablene.

Sykesøster Jenny har lovet å stelle med maten i et middagsselskap hjemme hos overbetjent Merton, men da dagen for selskapet nærmer seg, er plutselig Jenny søkk borte. Det viser seg at bankraneren Eddie har tatt henne som gissel for å sette Merton under press, og nå befinner hun seg på ukjent sted.

Skjult talent
Blaketon, David og ikke minst Vernon som nå har slått seg opp på kunst, vil skaffe gamlehjemmet en minibuss. Den profesjonelle kunsthandleren Ralph Peters hentes inn, og den lokale parlamentsrepresentanten lord Nigel går i bresjen for en veldedighetsauksjon med kunst og antikviteter.

Dagen før auksjonen skal åpne, henger David opp det verdifulle maleriet "Tower Bridge" av Mackerel. Neste morgen oppdager Vernon at maleriet er stjålet fra auksjonslokalet. I siste liten får han David til å male en kopi etter et fotografi av den berømte broen. Forsøket blir ikke så verst, men kunsthandler Ralph Peters gjør store øyne da auksjonen åpner og han får se Davids produkt.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Heartbeat , (sesong 12)
Kveldens episode: Mackerel Sky
Produsert av: Yorkshire Television Production
Med: Jason Durr, Duncan Bell, David Lonsdale, Peter Benson, William Simons, Tricia Penrose, Derek Fowlds, Geoffrey Hughes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57