Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. juni 2004 kl 23.30 Detektiv Jack Frost

Kriminalitet og rasisme

Jack Frost (David Jason) blir beskyldt for rasisme når han etterforsker et hospits for fargede. (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost (David Jason) blir beskyldt for rasisme når han etterforsker et hospits for fargede. (Foto: Yorkshire Television)
Førstebetjent Jack Frost tråkker inn i et minefelt av rasepolitiske motsetninger under etterforskningen av en rekke innbrudd. Sporene peker nemlig klart i retning av et hospits som er bebodd av fargede, og som Frost omtaler som byens forbryterskole.

Hans overordnede er bekymret over vinklingen som saken gis i lokalpressen, og for å dempe beskyldningene om rasisme i politiet blir Frost tildelt en farget assistent, betjent Clive Tanner (Lennie James).

Saken topper seg når Frosts viktigste informant blir drept. Igjen rettes mistanken mot en farget person. Vil en arrestasjon føre til nye angrep på politiet?

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).


Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason, Bruce Alexander, Lennie James og Bill Stewart
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51