Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. januar 2004 kl 22.30 Julian Berntzen i Waffy Town

Ung musiker med stor suksess

Julian Berntzen holdt konsert i Ole Bull Teater i Bergen i september i fjor (Foto: New Records AS)
Julian Berntzen holdt konsert i Ole Bull Teater i Bergen i september i fjor (Foto: New Records AS)
Julian Berntzen er 22 år, komponist, arrangør, vokalist og multi-instrumentalist. Musikken kan gjerne betegnes som barokkpop, der både komposisjoner og arrangementer er sterkt farget av hans kjennskap til klassisk musikk gjennom hans bakgrunn som fiolinist. Julian Berntzen platedebuterte i fjor høst med albumet "Waffy Town".

Programmet som sendes i kveld er opptak fra konserten 3. september i fjor, hvor Julian Berntzen for første gang presenterte alle låtene fra debutalbumet med orkester og strykere. Konserten fant sted i Ole Bull Teater i Bergen til terningkast seks i Bergens Tidende og Bergensavisen.

Har alltid vært musiker
Julian har egentlig alltid vært musiker, helt fra barndommen. Han var allerede som 12-åring en habil string/swing/bluegrass-fiolinist, og på Steinerskolen fikk han utviklet talentet sitt til fulle. Som 17-åring hadde han skrevet flere stykker for strykekvartett, som ble framført av medlemmer i Bergen Filharmoniske Orkester.

I 2001 turnerte Julian med musikere fra Steinerskolene i Sør-Afrika og Norge, og var primus motor bak en cd-utgivelse med live-opptak fra dette samarbeidsprosjektet. Med utgangspunkt i denne ballasten komponerer Julian sin helt unike popmusikk.

Suksessalbum
Albumet "Waffy Town" har fått en fantastisk mottakelse av publikum og presse, og det har ikke manglet på terningkast seks. Julians radiosingel "Girl from Town" var store deler av høsten 2003 A-listet på NRK Petre.

Julian er i år nominert til Spellemannspris i kategoriene "Årets popsolist" og "Årets nykommer", samt til Alarmprisen i kategoriene "Pop" og "Årets nykommer".

Egenprodusert underholdning fra Program Riks, Bergen
Prosjektleder: Rune Møklebust
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83