Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 2. juni 2000 kl 21.00 Alle sier "I love You"

Alle sier \"I love You\" (t)


NRK2 fredag 2. juni kl 21.00
Alle sier \"I love You\"

Musikalsk samlivskomedie

Det dreier seg om en stor og eksentrisk familie i New York og deres kompliserte kjærlighetsliv med dine barn, mine barn og våre barn, samt diverse eks-koner og eks-ektemenn, i kveldens Woody Allen-film. Men fremfor alt handler det om den store kjærligheten som får en til å synge.

Hvis man sier musikal og Woody Allen i samme åndedrag, lyder det litt utrolig. Men i denne filmen bryter stjerner som Goldie Hawn, Alan Alda, Julia Roberts, Tim Roth og Woody Allen selv ut i sang, uten noen åpenbar foranledning.

Selve tittelen Everyone says \"I love You\" er hentet fra Allens store komiske forbilde, Max Brothers\' film \"Horse Feathers\" fra 1932. Og det er de gode, gamle Hollywood-musikalene som ellers har vært Allens forbilde; filmen er en slags \"Singing in the Rain\" på 90-tallets Manhattan - med små avstikkere til Venezia og Paris.

Utgangspunktet for filmen er en velstående New York-familie som vi følger gjennom et år. Mor Steffi og far Bob (Goldie Hawn og Alan Alda) har med seg barn fra tidligere ekteskap inn i den nye familien. Og Woody Allen selv svever som en satellitt i utkanten som mors første ektemann Joe.

Når Woody Allen lager musikal, er den ikke uventet forkledd som en tradisjonell samlivskomedie - bare med litt sang til. Woody Allen mener selv at filmen er mer et eksperiment enn en musikal, en varm komedie der rollefigurene uttrykker sine følelser gjennom sang og dans.

Filmen ble godt mottatt i USA og fikk meget gode kritikker i filmbladet Variety og i amerikanske aviser. Også her i landet var kritikerne positive. \"Herlig, herlig, herlig! Slik lyder denne anmelders rått partiske vurdering av Woody Allens siste overskuddspåhitt\". (VG) Arbeiderbladet hadde følgende oppsummering: \"En ordentlig allensk røre er det blitt, en film som gjør at en ønsker det sto et strykeorkester parat utenfor kinolokalet slik at man selv kan danse og synge seg hjem i vårnatten.

NRK2 fredag kl 21.00

Bilde
Goldie Hawn og Alan Alda spiller mor og far i en velstående New York-familie i Woody Allens film Everyone says \"I love You\".

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1996)
Originaltittel: Everyone says \"I love You\"
Regi: Woody Allen
I rollene: Tim Roth, Julia Roberts, Judy Davis, Alan Alda, Edward Norton, Woody Allen, Goldie Hawn, Bette Midler og Drew Barrymore

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41