Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. desember 2000 kl 23.15 U

U


OPPDATERT MELDING!

NRK1 onsdag 27. desember kl 23.15
U (5:5)

Amming og rus i årets siste sending

I Us egen moralbørs i kveld er det to nye temaer som skal diskuteres: Du får vite om rus gir livet mening, og om du egentlig kan si at amming er ekkelt!

Aggie: - Hvis det er slik at man gleder seg til helgefylla, har man et rusproblem!
Rune: - Kaffe er det beste rusmiddelet, dagen min er ikke den samme uten.

Håvard: - Jeg synes det er hyggelig at damene ammer blant folk, jeg.
Åse: - Amming har ingenting med sex å gjøre!

Meningen med livet
Selv om det er midt i jula, sitter Us fire programledere klare i studio for å hjelpe seerne der ute med å besvare store og små spørsmål.

I kveld møter vi først Sten fra Oslo, som kun lever for helgefylla. - Når jeg får i meg den første six-packen hver fredag, skjønner jeg at det er rus som gir livet mening, sier Sten.

Programledernes oppgave er å finne ut om Sten har rett, og Åse har forberedt seg godt til kveldens program. Hun har sett seg lei på at alle tenker på alkohol og narkotika når de hører ordet rus, og har derfor laget en reportasje om alternative rusformer. Spørsmålet er om disse gir livet mer mening enn å drukne seg i juleakevitt.

Amming
Kveldens andre tema dreier seg om amming. Aslak fra Lillestrøm er servitør og har sett seg grundig lei på at mødre ammer åpenlyst i kafeen der han jobber, helt uten blygsel. - Amming er skikkelig ekkelt, sier Aslak.

De fire programlederne stiller seg litt undrende til å måtte ta opp en slik problemstilling midt i jula, men de vet det er deres oppgave. Rune føler at han har mindre kompetanse på området enn redaksjonens to kvinnelige reportere, og har derfor forberedt seg ved å gå inn i rollen som ammende mor for en dag. Resultatet vil både sjokkere og imponere.

U tar etter denne ukas sendinger en pause, men er tilbake i mars med nye program. I mellomtiden, følg med på www.nrk.no/u

NRK1 onsdag kl 23.15

Egenprodusert opplysningsprogram fra U- redaksjonen
Programledere: Åse Mørk, tlf 23 04 77 74,(ase.mork@nrk.no), Aggie Peterson, tlf 23 04 28 96, (aggie.peterson@nrk.no), Rune Hagerup, tlf 23 04 70 96, (rune.hagerup@nrk.no) og Håvard Lilleheie, tlf 23 04 20 56, (havard.lillheie@nrk.no).
Prosjektleder: Marius Hoel, tlf 23 04 53 46, (marius.hoel@nrk.no).
Regissør: Jon Ståle Carlsen, tlf 23 04 26 01, (jon.stale.carlsen@nrk.no)
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)


Us Programledere NRK-foto Anne Liv Ekroll.

Rune Hagerup. (Foto: Nina Ruud)