Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. desember 2003 kl 20.35 Årsrevyen

Nyhetsåret 2003

Nina Owing tar oss med gjennom nyhetsåret 2003. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nina Owing tar oss med gjennom nyhetsåret 2003. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det er igjen tid for NRK Dagsrevyens tradisjonelle årskavalkade. I år som i fjor er det Nina Owing som skal lose seerne gjennom nyhetsåret i inn- og utland.

Over 200 båndtimer Dagsrevy pluss øvrige daglige nyhetssendinger er gjennomtrålet av nyhetsavdelingens medarbeidere foran kveldens kavalkade. Én hovedsak blir presentert i dybden for hver måned året igjennom, men det blir også tilbakeblikk på en rekke mindre saker.

Krigen i Irak blir naturlig nok viet ekstra oppmerksomhet. Anna Lindh-drapet og SARS-epidemien er andre viktige utenrikssaker.

Av begivenheter på hjemmebane skal det blant annet dreie seg om strømkrisen og Victor Norman-saken. Det blir et eget tilbakeblikk på næringslivsåret der Statoil og Kjell Inge Røkke står sentralt. Kongehusets nye medlem Maud Angelica og kong Haralds sykdom er andre saker som har opptatt mediene.

Skandaleåret
I et eget innslag skal det handle om kjente personer som har havnet i medienes søkelys av helt andre grunner enn de kunne ønske seg. Selv om Victor Norman har fått "tildelt" sin egen måned i kavalkaden, er det nok av andre kandidater her – for eksempel Anne-Kat. Hærland og John Carew.

Morsomme og rørende dyrehistorier har blitt et populært innslag i nyhetene også her hjemme. I Årsrevyen får vi et gjensyn med de beste av dem. Vi skal også se tilbake på sommerværet, og det blir et eget innslag om norske kulturpersonligheter som har gått bort i året som gikk.

I tillegg til prosjektleder Atle Bjurstrøm er det Ole Torp, Ida Dahl Nilssen og Espen Aas som har funnet fram stoff i Dagsrevyens arkiv. Programmet redigeres helt fram til sendestart, så også de aller siste begivenhetene kommer med.

Dagsrevyens årskavalkade
Programleder: Nina Owing
Prosjektleder: Atle Bjurstrøm
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99