Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. april 2009 kl 23.15 Kampen om Sørpolen

Dramatisk start


Kappløpet har startet og Rune og Stian skjønner at pulkene deres kanskje er for tunge. Hvordan vil det påvirke den knallharde konkurransen?

Det engelske laget, med den doble OL-mesteren James Cracknell i spissen, går ut i tet. Kampen om Sørpolen er et sterkt psykologisk og fysisk tungt eksperiment i isødet. Hvordan opplever totningene det harde klimaet? De har et 750km skirenn foran seg. Går alt etter planen?

Om programmet
Det er hundre år siden Amundsen slo Scott i kappløpet om å være førstemann på Sørpolen. Nå ønsker engelskmennene revansje. Totningene Stian Aker og Rune Malterud skal forsvare Norges ære i konkurranse mot dobbelt OL-mester i roing, James Cracknell og ekstremsportkjendis Ben Fogle.

I løpet av fire episoder følger vi barndomsvennene Rune Malterud og Stian Aker fra forberedelser i Norge til sitt livs største eventyr, kampen om Sørpolen. Hva får to unge menn fra Toten til å være med på det første kappløpet til Sørpolen siden Amundsen og Scott? Og har de det som skal til?

Kappløpet til Sørpolen krever en enorm psykisk og fysisk styrke. Rune og Stian finner denne styrken under trening i Norge. De ønsker å følge i Amundsens fotspor, og gjør alt som skal til for å forsvare Norges ære på Sørpolen.

Innkjøpt dokumentarserie (2009)
Produksjon: Toothfairy
Redaktør: Terje Dale, tlf 915 32 430
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900