Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. oktober 2004 kl 23.55 Inspektør Morse: Nicholas Quinns tause verden

Akademisk mysterie

Inspektør Morse (John Thaw) må løse mordgåten når en av de ansatte ved Universitetet i Oxford blir funnet drept (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse (John Thaw) må løse mordgåten når en av de ansatte ved Universitetet i Oxford blir funnet drept (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse og betjent Lewis får gleden av å bevege seg rundt i Oxford Universitetets flotte omgivelser, men omstendighetene er som vanlig i deres yrke tragiske. Denne gangen må de to etterforske drapet på en ung mann ved navn Nicolas Quinn.

Den unge Nicolas Quinn jobber ved det anerkjente universitetet i Oxford. Nicolas er døv, men har lært seg til å "se" hva folk sier ved å lese på leppene. En dag får han ved en tilfeldighet med seg en samtale som gir uttrykk for at det foregår en ulovlig utveksling av universitetshemmeligheter.

Når Nicolas ikke møter på jobb på to dager, blir han til slutt funnet død hjemme hos seg selv. Det viser seg at han har fått i seg giften cyanide. Inspektør Morse og betjent Lewis konkluderer med at det ikke er snakk om selvmord og starter jakten på morderen blant universitetets ansatte.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han har sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner betjent Lewis (Kevin Whatley) er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn én gang. De to utfyller de hverandre.

Populær
Historiene om Inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andre Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle (Trainspotting).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: The Silent World of Nicolas Quinn
Regi: Brian Palmer
I rollene: John Thaw og Kevin Whatley
Pressekontakt: e>1, tlf: 23 04 78 53