Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. desember 2009 kl 18.55 Safari

Verdens undergang

Musikeren Anthony Hegarty fra
Musikeren Anthony Hegarty fra "Anthony and The Johnsons" forteller i kveldens Safari om sin sørgesang for planeten vår. (Foto: Thomas Wiborg)
Mennesker har til alle tider hatt forestillinger om at verdens ende er nær. Hva skyldes denne fascinasjonen for den ultimate katastrofen?

Vi oversvømmes av fortellinger om pandemier, klimaforandringer, sultkatastrofer og terror. Kanskje er vi i dag reddere for verdens undergang enn vi noen gang har vært?

Katastrofefilm
I kveldens Safari møter vi mannen bak "2012", katastrofefilmen over alle katastrofefilmer. Roland Emmerich har tidligere prøvd å ødelegge verden i filmene "Independence Day" og "The Day after Tomorrow". Denne gangen ser det ut til at han klarer det.

Farvel, verden
Antony Hegarty fra "Antony and The Johnsons" forteller om hvorfor han har skrevet en sang som sørger over planeten. Vi får også være med når den svenske kunstneren Sandra Norrbin plasserer en redningsbåt mellom to bygg i Skien, og vi blir bedre kjent med kunstner og arkitekt Tomas Saraceno, som bygger mulige fluktveier for menneskene etter katastrofen - i himmelen.

Sendt tidligere.


Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Kontaktperson : Jade Josefine Nordahl, tlf. 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900