Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. november 2010 kl 21.30 Borgen

Ikke se, ikke høre, holde munn


Ikke før tingene har roet seg etter Bayanov-saken, gjøres det et oppsiktsvekkende funn i Solidarisk Samlings partilokaler; noen har montert topp moderne overvåkningsutstyr i rommene.

Alt tyder på at PST står bak, men hvorfor? Avlytting av et lovlig parti er en alvorlig sak i et demokrati som Danmark. Medierådgiver Kasper Juul anbefaler Birgitte å holde seg unna saken og overlate den til justisminister Troels Höxenhaven.

På hjemmefronten går det heller ikke som det skal for Birgitte. Privatlivet halter mer og mer, særlig når en vakker, ung studine besøker Philip.

Om serien
Det har vært folketingsvalg i Danmark, og Birgitte Nyborg velges til ny statsminister i den nye dramaserien "Borgen". Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

En borg holder noen ute og andre inne. En borg beskytter. En borg er et maktsymbol i seg selv. I denne dramaserien er borgen et hus som ikke bare rommer det politiske maktapparatet, men som også er et lite univers i seg selv, med egne lover og uskrevne regler.


Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen"
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul) og Mikael Birkkjær (Phillip Christensen).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900, info@nrk.no