Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. mars 2003 kl 19.45 Brigaden

Farlig dykk

Trond (Håkon Ramstad) får problemer  etter et øvelsesdykk sammen med Andrea. (Foto:Erik Poppe)
Trond (Håkon Ramstad) får problemer etter et øvelsesdykk sammen med Andrea. (Foto:Erik Poppe)
Under et øvelsesdykk er Trond og Andrea uforsiktige og stiger opp til overflaten for fort etter å ha oppholdt seg nede i en kløft. Etterpå får de symptomer på dykkersyke og må til behandling.

Boblene som oppstår i blodet under en for rask oppstigning, kan være livsfarlige. Så snart kollegene i Brigade 01 forstår hva som har skjedd, bærer det derfor rett i trykkammer med Trond og Andrea.

Silje begynner å få kalde føtter i forholdet til Oddvar og hans intense oppvartning. Hun synes han går for fort fram og kjenner seg invadert. Dessuten er hun svært bekymret for sønnen Joakim, som for en stund siden var nær ved å omkomme i en brann. Nå virker han sykelig opptatt av alt som har med brann å gjøre. Silje spør seg om det da kan være fornuftig å være sammen med en brannmann.

Ravi kommer oppglødd tilbake fra besøket hos kjæresten Svanhild i Bergen. Nå begynner han å legge nye planer for framtiden…

Om serien
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1
LENKER
  • Hjemmeside