Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. august 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Vest-Afrika

Lonely Planet til Vest-Afrika

Reiseleder Justine Shapiro utforsker Vest-Afrika med Benin, Burkina Faso og Mali i kveldens utgave av Lonely Planet.

De tre tidligere franske koloniene Benin, Burkina Faso og Mali er smeltedigler for fransk, arabisk og afrikansk kultur.

Justine starter reisen i Benin, en gang fryktet som Afrikas slavekyst. Fortsatt lever det mennesker som husker menneskehandelen, og Justine får et unikt innblikk i hvordan denne virksomheten foregikk. Det blir også et møte med voodoo, som fortsatt har en sterk innvirkning på kulturen i landet.

Neste stopp er nabolandet Burkina Faso. Her besøker Justine blant annet Gorom Gorom, en av Afrikas travleste markedsbyer og utgangspunktet for ekspedisjoner innover i den veldige Sahara-ørkenen.

Deretter står ørkenlandet Mali for tur, det største landet i Vest-Afrika. Mali har tradisjon som et kulturelt knutepunkt for hele Vest-Afrika, noe som gir seg utslag i en etnisk svært sammensatt befolkning. Justine besøker blant annet den særpregete byen Djénné, som et er godt eksempel på den leirearkitekturen landet er så kjent for.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV- rogrammene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf.23047853