Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juni 2004 kl 23.20 Nattkino: James Bond i hemmelig tjeneste

George Lazenby som James Bond

George Lazenbys James Bond var litt mykere i kantene.
George Lazenbys James Bond var litt mykere i kantene.
Da Sean Connery takket nei til å spille nok en James Bond-film, bestemte produsentene seg for å skape en ny James Bond fra grunnen av. Det er grunnen til at modellen George Lazenby, stort sett kjent fra tv-reklame, fikk rollen som agent 007 i filmatiseringen av Ian Flemings bok "On Her Majesty’s Secret Service".

Denne gangen kommer James Bond på kant med sine overordnede når han får beskjed om å droppe jakten på superkjeltringen Ernst Blofeld (Telly Savalas). Bond opererer på egen hånd, og følger Blofelds spor i Portugal. Her forelsker han seg i Tracy Draco (Diana Rigg), datteren til en beryktet gangster (Gabriele Ferzetti). Pappa Draco tilbyr seg å hjelpe Bond med å finne Blofeld – med håp om at Bond skal bli hans svigersønn.

Oppdraget bringer Bond til et sted i de sveitsiske alper hvor Blofeld utarbeider sine planer om å ødelegge verdens landbruksøkonomi. Bond og Tracy blir faktisk gift, men bryllupsreisen ender i en plutselig tragedie.

Om filmen
Selv om filmen stort sett er kjent for George Lazenbys eneste prestasjon som James Bond, er den også anerkjent som en av de aller beste Bond-filmene av fansen. "I hemmelig tjeneste" skiller seg ut fordi den skildrer hovedkarakteren som et menneske av kjøtt og blod og ikke som en superhelt. Bond (Lazenby) opplever øyeblikk med tvil, han vet ikke alltid hva han skal gjøre – og han er i stand til å forelske seg.

Den noe underkjente Lazenby gjør rollen med en blanding av macho sjarm og uventet sårbarhet. Diana Rigg gjør også en god prestasjon som den tøffeste og mest ressurssterke av samtlige Bond-heltinner.

Britisk spillefilm fra 1969
Originaltittel: "On Her Majesty’s Secret Service"
Regi: Peter Hunt
I rollene: George Lazenby, Diana Rigg, Telly Savalas, Ilse Steppat, Gabriele Ferzetti
Pressekontakt:Inger larsen , tlf: 23 04 74 83

Bilder

Tracy Draco (Diana Rigg) og James Bond (George Lazenby) gifter seg i filmen, men bryllupsreisen ender tragisk…

Her er James Bond (George Lazenby) i vante omgivelser – omgitt av vakre kvinner.