Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. juni 2005 kl 00.00 Cat Stevens' skjulte juvel

Eksklusive konsertopptak

Cat Stevens før han ble Yusuf Islam og oppga musikkarrieren. (Foto: Eagle Vision)
Cat Stevens før han ble Yusuf Islam og oppga musikkarrieren. (Foto: Eagle Vision)
Cat Stevens hadde allerede fått en nærmest ikonisk status da han trakk seg tilbake i 1977. I kveldens eksklusive tv-konsert får vi se ham på verdensturné året før han la musikken på hylla til fordel for islam.

Til tross for at Cat Stevens, eller Yusuf Islam som han nå kaller seg, ikke lager musikk lenger, lever fortsatt musikken hans. Året før han trakk seg tilbake sto han på scenen i Williamsburg i delstaten Virginia i USA.

Cat Stevens var en av 60- og 70-tallets mest populære artister, og har solgt over 50 millioner plater på verdensbasis. Selv om superstjernen selv trakk seg tilbake, har andre artister hatt stor suksess med å gjøre sine versjoner av låtene hans, som Sheryl Crow med låta "The First Cut Is The Deepest".

I september i fjor dukket briten igjen opp i mediene etter å ha fått problemer med USAs immigrasjonsmyndigheter. Amerikanske myndigheter hevdet at Stevens er knyttet til terrorisme, mens britiske myndigheter protesterer mot utvisningen. Yusuf Islam og datteren hans var på vei til Nashville for å utforske noen nye musikalske idéer da reisen ble avbrutt. Dermed er det kanskje ikke helt utenkelig at "The Cat" en gang vil vende tilbake til musikkindustrien?

I kveld
lant sangene vi får høre i kveldens konsert er noen av hans største hits, som "Another Saturday Night", "The Wind" og "Moonshadow".

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk musikkprogram (1976)
Originaltittel: Cat Stevens – Majikat
Produsert av: Eagle Vision
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252