Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. oktober 2007 kl 22.30 Bokprogrammet: Forfattere på reise

Det polare Norge – en reise verd!

Den nederlandske forfatteren Cees Noteboom (t.h.) på reise i polare strøk sammen med Hans Olav Brenner. (Foto: Jan Palmers, NRK)
Den nederlandske forfatteren Cees Noteboom (t.h.) på reise i polare strøk sammen med Hans Olav Brenner. (Foto: Jan Palmers, NRK)
Hva skjedde da Utenriksdepartementet inviterte åtte av verdens fremste reisebokforfattere til å besøke polare strøk av Norge? Hans Olav Brenner i "Bokprogrammet" hev seg med på turen, med Svalbard som fjerneste reisemål.

Tidligere i høst hadde UD fristet forfatterne med Ultima Thule som reisemål, og åtte av verdens fremste forfattere av reiseskildringer lot seg ikke be to ganger. Turen gikk til Tromsø, Svalbard, Hammerfest og Kirkenes.

Formålet var polare opplevelser og innhøsting av lærdom om situasjonen på Nordkalotten – et hjørne av verden som i dag står overfor helt spesielle utfordringer. Det gjenstår å se hva de åtte vil bruke sine nye erfaringer til i framtiden.

Bokprogrammets utsendte hang med på reisen i en uke, og i sendingen presenterer han fire av forfatterne: Redmond O. Hanlon (Storbritannia) som er kjent for sine bøker om ekstreme reiseopplevelser, Marc de Gouvenain (Frankrike), Alberto Manguel (Canada) og Cees Noteboom (Nederland). Sistenevnte er aktuell som Nobelpris-kandidat og en forfatter med helt spesielle evner til å formidle sine opplevelser.


Egenprodusert litteraturserie fra NRK Kultur (2007)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no