Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 31. mars 2006 kl 21.35 Jazzsolo: Kevin Breit - gitar, banjo og mandolin

Kevin Breit i "Jazzsolo"

Den amerikanske serien "Jazzsolo" der musikere en og en får utfolde seg som solister, er tilbake med seks nye navn. Kevin Breit, Mike Murley, Phil Dwyer, Paul Pimley, Michael Kaeshammer og Jean Beaudet er klare for innsats – hver sin time – på fredagskveldene framover.

I den amerikanske sangeren Norah Jones’ gruppe fra et par år tilbake – Handsome Band – spilte Kevin Breit gitar og bidro med sanger, f.eks. "Humble Me" som er med på Jones album "Feels Like Home".

Landsens gutt
17 år gammel flyttet Kevin Breit fra det kanadiske opplandet og inn til Toronto. I 2004 ble han utnevnt til årets musiker av Toronto Musician’s Association. Til vanlig spiller Breit med den funky gruppen Sisters Euclid som han har gitt ut flere platealbum med. Andre samarbeidspartnere i tillegg til Norah Jones har vært Cassandra Wilson, Janis Ian, K.d. Land, Dal Bello m.fl.

Mer om serien
Fredager utover våren får vi en rekke portretter av nye og utvalgte jazzmusikere, hovedsakelig fra USA og Canada. Hver musiker får en time hver, og den er fylt av den musikken aktøren selv velger å presentere seg med som solomusiker.

Musikerne vi får møte i vår er Kevin Breit, Mike Murley, Phil Dwyer, Paul Pimley, Michael Kaeshammer og Jean Beaudet.

Opptakene er gjort i den vakre Berkeley Church i Toronto, Canada.
ra Wilson, and others.
Amerikansk dokumentarserie i fem deler (2004)
Originaltittel: Solos – The Jazz Sessions, Kevin Breit - gitarer, banjo og mandolin
Produsert av: Cargo Film
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57