Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. desember 1999 kl 18.00 Jul i Blåfjell-sang: Jul i Blåfjell-sang (På tur)

Jul i Blåfjell (ttv)


NRK1 mandag 13. desember kl 18.00
Jul i Blåfjell (13:24)

Med lys og lykt i fjell og bygd

I dag tennes lys og lykter i Blåfjell og i Bygda. Det er for at alle skal ha gode tanker og varme ønsker for hverandre, og for at alle skal få en god jul.
Familien Blåværshule har det svært travelt i dag. De vasker med mosedotter og vann, feier med sopelimer og måker Blånelort. Blåfar vasker julehulelykten med mosedott og vann, for nå skal det skinne i fjellet.
I Bygda skal Kåre, Mikkel og Marta synge siden det er Luciadagen. Kåre sto opp før både kråka og skjæra i dag - for å bake. Den ertekroken som tok lussekattene deres gjennom vinduet i går, kom jo ikke tilbake med dem!

Om serien
I 1999 har NRK produsert en ny julekalender for barn, som vi kan følge hver eneste dag i barne- TV- tid fram til julaften.
Serien har fått navnet \"Jul i Blåfjell\". Den bygger på en økologisk grunntanke og handler om blånissene i Blåfjell og menneskene i Bygda.
Blåfjell er befolket av blånisser, og deres hovedoppgave er å lage den blå julenattshimmelen slik at alle kan se julestjerna skinne.
Turte er hovedpersonen i serien. Hun tilhører familien Blåværshule som ellers består av Blåfar, Blåmor, Blånissemor og Tvilling.
Inne i Blåfjell holder også Dronning Rose, som er blånissenes veiviser, og hennes råd til. Erke er Dronningens fortrolige, og de øvrige i rådet er Molte, Myra, Mjøltyt og Skinntryta. I fjellet finner vi også gladnissen Skrukke og det blinde ekkoet Ekko Ekko.
Menneskene i Bygda, med postmann og kordirigent Kåre Eyolf Olsen jr. i spissen, forbereder seg til jul og det årlige julespillet. I Bygda bor også ordføreren, elektriker Selma, barna Mikkel og Marta og Mamsen og Lillegutt.
Men Bygda har et problem midt i førjulsstria. Søppelet flyter, og det finnes ingen plass å kvitte seg med det. Her tar Mamsen og Lillegutt på seg ansvaret for å ordne opp, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de hadde trodd.
Livet går sin gang både i Bygda og i Blåfjell, helt til Erke tar vare på en hemmelighet, og Mamsen og Lillegutt begynner å tømme søppel i Blåfjell!
\"Jul i Blåfjell\" har egen hjemmeside på www.nrk.no/barn/blafjell

NRK1 mandag kl 18.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
Lysene tennes både i Bygda og Blåfjell. (Foto: NRK)

Hovedroller: Suzanne Paalgard, Tone Danielsen, Paul Ottar Haga og Mikkel Gaup
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
I andre roller: Grethe Kausland, Johannes Joner og Geir Kvarme
Manuskript og idé : Gudny I. Hagen