Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. september 1999 kl 20.35 På tokt med Quest: Hvit stein, blå is

På tokt med Quest: Hvit stein, blå is (t

NRK2 torsdag 16. september kl 20.35
På tokt med Quest (8:9)

Alaska av is og stein

Denne gangen beveger ekteparet Wight og deres besetning på forskerskipet Quest bort fra Australias hav. De har satt seg Alaska som bugner av is og stein som mål.
Andrew og Liz Wight fortsetter sin reise under vann og land, og i dagens reise på Quest vil de utforske en side av Alaska som ingen tidligere har sett. Alle vet at det er mye is og snø i Alaska, men få vet hva som skjuler seg under disse massene.
Ekteparet trosser kuldegrader, farlige underjordiske tunneler og vannfylte huler inne i bevegende isbreer for å fortelle historien om Alaskas brutale geologiske fortid og fremtid.

Om serien
Dokumentarserien om forskerskipet Quest og deres mannskap tar oss med langt inn i det dypeste av uopplevde dyp, og gir oss bemerkelsesverdige scener som aldri tidligere har blitt vist på film. Opplevelsene er alt fra eksplosjonen av farger i Great Barrier Reef i Australia, til majestetisk sjølandskap i Alaskas isbreer.
Fartøyet Quest tar seerne med fra den ene enden av verden til det andre, hele tiden på jakt etter å avsløre nye mysterier havet kan by på.

NRK2 torsdag kl 20.35

Produsert av Quest Australian Productions L.L.C. & Osford Film Productions Ltd.
Av Andrew og Liz Wight
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18