Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. september 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Søvngjenger-morderen

Lov og orden (sesong 3)(21): Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) må oppklare en rekke mord i New York begått av en søvngjenger.
Lov og orden (sesong 3)(21): Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) må oppklare en rekke mord i New York begått av en søvngjenger.
En politimann blir beskyldt for å begå mord mens han går i søvne. Nøtta etterforskerne Goren og Eames får å knekke blir å avsløre den som er søvngjengerens usynlige medsammensvorne.

Han kommer for sent på arbeidet, han er lunefull og sint, og noen ganger husker han ikke hvor han har vært. Det er politimannen Tommy Callahan det er snakk om, men heldigvis har han en kvinnelig nabo som ser til ham. Hun, Beth, stryker skjortene hans og duller litt med ham.

Callahan er virkelig et ensomt menneske, og hans sosiale liv begrenser seg til å stikke innom den lokale puben.

Fire menn drept
Så blir tre menn funnet skutt og drept. Callahan dukker opp like etter at drapene er begått. Han er omtåket, sleper seg fram fra en T-banetunnel og han har brukket det ene beinet. På seg har han en pistol der alle kulene i magasinet er avfyrt.

Parasomnia
Goren og Eames finner fort ut at Callahan drepte en mann for et år siden da han ble overfalt. Og at han ikke har vært den samme siden. Videre at han lider av parasomnia, der den syke går i søvne uten å kunne huske noe av det han gjør i denne tilstanden.

Goren og Eames konkluderer med at Callahan virkelig skjøt ned og drepte de tre mennene. Men en medskyldig må ha ledet ham til å gjøre det. Selv kan ikke Callahan ha hatt den ringeste idé om hva han har vært med på.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2. 1

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Consumed
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900; info@nrk.no.