Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. oktober 2010 kl 20.00 Beat for beat

MGP og opera i skjønn forening


To MGP-vinnere flankeres av to sterke kvinner i kveldens Beat for beat. Jostein Hasselgård har med seg Åshild Stensrud, og de møter Didrik Solli-Tangen og Eli Kristin Hanssveen til en syngende double.

Fredrikstadgutten Jostein Hasselgård vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2003 med låta "I’m not afraid to move on" og ble stjerne over natten. Han er utdannet sanger og pedagog ved Norges Musikkhøgskole, og har stort sett livnært seg som musiker. Jostein har også ledet Julemorgen på NRK i 2004 og 2005. Han synger nå i vokalgruppa PUST, som har to plateutgivelser bak seg med spellemannnominasjon i 2006.

Superkoristen
Åshild Stensrud har norgesrekord i å være på scenen under Melodi Grand Prix. Hun har koret mer enn noen annen og har vært med på flere internasjonale finaler enn både Bettan og Teigen til sammen! Åshild synger i en gospelgruppe, et eventband, gjør solooppdrag og jobber som pedagog for barn med spesielle behov. Hun har også eget band og skriver egne låter under navnet "Kristin Hild".

MGP-helt II
Ut av intet kom Didrik Solli-Tangen og vant alle Norges hjerter med sin flotte stemme og lure glimt i øyet. Han vant årets norske Melodi Grand Prix-finale med låta "My heart is yours" og fikk representer Norge på hjemmebane under den internasjonale finalen. Grenlandsgutten har studert ved Barrat-Due Musikkinstitutt i Oslo, og holder i dag en rekke konserter. Debutplata til Didrik er like om hjørnet og slippes i månedsskiftet oktober/november.

Primadonna
En primadonna er - i operasammenheng - noe av det flotteste man kan være. Eli Kristin Hanssveen er en slik. Hun synger store roller på Den Norske Opera, er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har studert under velrenommerte professorer i New York og København. Til tross for dette kunne småbarnsmoren fra Biri godt tenkt seg å være racerbilsjåfør om hun ikke var så glad i å synge.


Egenprodusert underholdning
Produsert av NRK Underholdning (2010)
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stig Karlsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no