Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. oktober 1999 kl 23.15 Ambassadøren

Ambassadøren (t)


NRK1 fredag 8. oktober kl 23.15
Ambassadøren (5:6)

Sex-skandale får politiske følger

En minister fra Nord-Irland kommer i politisk knipe når en ung gutt dør på hans hotellrom i Dublin. Den britiske ambassadøren Harriet Smith (Pauline Collins) får den delikate saken i fanget og må igjen trå til med all sin diplomatiske kløkt.
Ministeren er særlig engstelig for at saken skal virke forstyrrende inn på fredsforhandlingene i Nord-Irland. Han vil naturligvis helst dysse ned hele saken.
Men så skjærer saken ut i ny dramatisk retning når en av hotellets værelsespiker truer med å fortelle hva hun har sett. Hun vil holde kjeft hvis hun blir gitt britisk statsborgerskap.
Lenge er det bare Stone som vet hva som har foregått på hotellet. Han prøver å komme til en slags avtale med alle parter, men ambassadør Smith får snart kjennskap til saken. Da blir det ugreit for noen og enhver. Et britisk statsborgerskap deler man ikke ut til kreti og pleti!

Om serien
\"Ambassadøren\" er en dramatisk og kraftfull serie som i bunn og grunn handler om menneskelige relasjoner, om hvor vanskelig diplomatiet kan være å håndtere og om hvordan den internasjonale politikken egentlig er. Serien handler ikke minst om en kvinne som prøver å gi sitt ytterste i alle roller som politiker, mor og elskerinne.
Serien er skrevet Russel Lewis som også står bak serier som \"Kavanagh QC\", \"Inspektør Morse\", \"Between the Lines and Sharpe\".

NRK1 fredag kl. 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Ambassadør Harriet Smith (Pauline Collins) får en delikat sak i fanget, da en ung gutt dør på hotellrommet til en Nordirsk minister.

Britisk dramaserie i seks deler
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavd. Anna-Marie Normann,tlf. 23047853
I rollene: Pauline Collins, Denis Lawson, William Chubb, Dominic Mafham, Alison McKenna, Owen Roe
Skrevet av Russel Lewis