Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. mars 2000 kl 19.45 Den sjette dagen

Den sjette dagen (t)

NRK1 søndag 26. mars kl 19.45
Den sjette dagen (11:24)

Tragedien på godset

Som i en drøm er vi ti år tilbake på det svenske godset. Den døde Felicias søster, Charlotte, har funnet morens dagbok fra den gangen, og der er det mye sjokkerende lesning. Kickans dagbok beretter om hvordan hun oppsøker sin eneste venn, Fader Uno, for å fortelle at hun vil gå fra Mauritz. Hun orker ikke mer løgn og bedrag, og hun elsker en annen mann. Fader Uno blir opprørt over denne betroelsen, men kan selv ikke svare på hvorfor han tar slik på vei. Er han sjalu?

Da Kickan kommer hjem etter besøket hos Fader Uno, finner hun Mauritz og Dolores opptatt med å forberede 10-årsdagen for Felicia. Hun prøver å få ektemannen i tale, si ham rett ut hvordan hun har bedratt ham i ti år, men han er opptatt med sitt og enser henne ikke.

Kickan går da ut til Svart- Uppling og sier at tiden er inne for de store avgjørelser. Hun vil snakke om deres felles fremtid, men heller ikke han synes villig til å lytte med sympati. Han avfeier henne med å si at hun blander fantasi og virkelighet på en håpløs måte.

Dagboken forteller også om farens antipati mot Charlotte. Han hadde ønsket seg så sterkt en bror til Felicia, men da Charlotte kom til verden, reagerte han med likegyldighet og avvisning. I kveldens episode får vi også se hvordan døden gjør seg gjeldende i den hardt hjemsøkte familien.


NRK1 søndag kl 19.45

Svensk kriminalserie i 24 deler

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53