Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 27. desember 2009 kl 19.55 Fornuft og følelser

Er håpet ute?

Elinor mister sin kjære Edward da han velger Lucy i stedet.(Foto: BBC)
Elinor mister sin kjære Edward da han velger Lucy i stedet.(Foto: BBC)
Marianne har blitt bedratt og lurt av nabogutten Wiloughby. Han har gjort en ung jente gravid, og tanten har derfor gjort ham arveløs. Men Wiloughby finner en løsning i en rik kvinne i London som han gifter seg med.

Marianne er så sjokkert over dette at hun blir syk. Søsteren Elinor får vite at Edward skal offentliggjøre forlovelsen med Lucy Steele. Dette gjør han, til tross for at moren hans derved vil gjøre ham arveløs.

Elinor og Marianne har kjærlighetssorg, og blitt lurt av alle sine beilere. Er alt håpet ute? De drar fra London og flytter inn til Mrs. Jennings datter, Charlotte Palmer i Cleveland. Marianne blir stadig sykere og Brandon forbarmer seg og kommer for å hjelpe til med å pleie Marianne. For søstrene er hverdagen blitt grå. Ingen giftermål i sikte, ingen til å forsørge seg, sykdom, flytting og elendighet. Hvordan skal dette ende?

Romantiske romaner
Romanen Sense and Sensibility ble utgitt i 1811. Den britiske forfatteren Jane Austen (1775-1817) er kjent for sine romantiske romaner. Hun var prestedatter og levde et rolig liv med foreldre og søsken, hovedsakelig i landlige omgivelser i Hampshire, med opphold i Bath 1801-05 og Southampton 1807-09. Alle bøkene handler i store trekk om kjærlighet og ekteskap, og om nødvendigheten av å bli gift for å bli forsørget, i en tid da gentlewomen hadde få eller ingen muligheter til lønnet arbeid.

Sendt tidligere.

Miniserie i tre deler fra BBC (2008)
Regi: John Alexander
I rollene: Hattie Morahan, Charity Wakefield, Lucy Boynton, Janet McTeer, David Morrissey, Linda Bassett, Dominic Cooper, Dan Stevens, Mark Williams, Claire Skinner, Mark Gatiss

Pressekontakt: Presse, 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900