Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. februar 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim

NRK1 onsdag 24. februar kl 22.00
Økotrim (4:8)

Råsalg av meningsløse livrenter
- Forsikringsselskapenes og bankenes oppfordring til besteforeldre om å skape en bedre framtid for sine barnebarn ved å tegne en livrente til dem har en betydelig bakside. Det viser seg at denne livrenten kan bli en stor ulempe for barna, framholder Steinar Mediaas, som mener at det foregår et råsalg av meningsløse livrenter.
Hva han mener med denne sterke påstanden får vi høre i kveldens utgave av Økotrim som setter søkelyset på livrente.

Energi rett utenfor stuedøra
Innbyggerne i Kristiansand har sett seg mektig lei på den enorme energisløsingen i byen. I dag slipper byens to smelteverk ut like mye energi i luften og havet som er nok til å varme opp hele byen.
Økotrim fokuserer på et prosjekt der kristiansanderne går foran med godt eksempel og viser hvordan man kan nyttiggjøre seg varmen fra smelteverkene. Prosjektet viser at det er god økonomi å gjenvinne denne energien.

Offentlige gebyrer
Programleder Steinar Mediaas maner også i kveldens program til kamp mot rådyre offentlige gebyrer. - Er du så uheldig å overse en betalingsfrist for eksempel fra trafikksjefens etat, pålegges du gebyrer som er hinsides enhver spilleregel i det kommersielle markedet, fastslår programlederen, som i programmet vil sette en politisk ansvarlig på \"tiltalebenken\".
Økotrim vil ellers følge opp temaet fra forrige program om arveavgift på hytter.
NRK1 onsdag kl 22.00

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042354
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123