Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. august 2005 kl 20.55 Sommerlørdag

Garden med gjester

Programleder Brita Garden får besøk av blant andre Dennis  Storhøi og Pernille Sørensen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Brita Garden får besøk av blant andre Dennis Storhøi og Pernille Sørensen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Brita Garden avslutter i kveld NRKs underholdningsserie Sommerlørdag. Hun får besøk av forsker Elisabeth Normann og et tvillingpar, skuespiller Dennis Storhøi, komiker Pernille Sørensen og artistene Karen Jo Fields og Christer Knutsen. Dessuten blir det verdensrekordforsøk!

Hva er intuisjon? Er det forskjell hos kjønnene? Bør man følge intuisjonen sin? Er intuisjon det samme som magefølelse? Elisabeth Normann skriver doktorgrad om intuisjon ved Universitetet i Bergen. Hun kommer til Sommerlørdag for å fortelle mer om dette emnet.

Programleder Brita Garden får også besøk av et tvillingpar. De forteller om en helt spesiell kontakt, og at de mange ganger opplever å forutsi den andres tanker og handlinger. Er dette nære båndet en spesiell form for intuisjon?

Storhøi og Sørensen
Dennis Storhøi kan ikke ta sommerferie i år. Han har nemlig hovedrollen i Arthur Millers "En handelsreisendes død", som settes opp på Oslo Nye til høsten. Han har likevel tatt seg fri fra prøvene og kommer på besøk i studio. Det gjør også Pernille Sørensen, som sammen med resten av Melonas er nominert til Komiprisen.

Sommermusikk
Som vanlig blir det kjent og kjær sommermusikk i Sommerlørdag. Kveldens artister er Karen Jo Fields og Christer Knutsen. De skal fremføre henholdsvis Mike Oldfields "Moonlight Shadow" fra 1983 og Elton John-klassikeren "Country Comfort" fra 1970. Sammen synger de The Beatles' "Here Comes the Sun" fra hippiesommeren 1969.

Rekordhopp
192 hopp på 60 sekunder. Det er den gjeldende verdensrekorden i hurtighopping med hoppetau. Rekorden tilhører en svensk jente, men i kveldens program skal 12 år gamle Kristian Eeg fra Kolbotn forsøke å slette den. Han har tidligere klart over 170 hopp på ett minutt.

I tillegg blir det reportasjer ved Christian Strand, og Roald Øyen presenterer en ny nøtt.

Om programserien
Sommerlørdag er helgeutgaven av Sommeråpent. Rammen er den samme: Underholdning og hygge på Aker Brygge, men seks programledere skal få fylle sin time med akkurat det de vil en sommerlørdag: Øystein Bache, Marit Åslein, Olav Viksmo Slettan, Synnøve Svabø, Noman Mubashir og Brita Garden.

Christian Strand er gjengens utkommanderte reporter. Han får forskjellige oppdrag til hvert program og han skal også ha en surfekonkurranse i sitt "Hawaii-hjørne" på Aker Brygge.

Nøttegeneralen selv, Roald Øyen, slår i år til med sommernøtter. De blir litt annerledes enn jule- og påskenøttene. Det er bare ett spørsmål - og bare ett svar. Utgangspunktet er en historie fra virkeligheten. Vinneren av konkurransen får hele 10 000 kroner.

Send ditt svar til 26600. Det koster kr 3,- per melding. Hvis du svarer rett på første spørsmål, får du et nytt tilsendt via SMS.

Ole Jørgen Grønlund er programseriens musikkansvarlige. Hver lørdag inviterer han med seg kjente norske artister som skal synge og spille seg gjennom 60-, 70- og 80-tallet.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning (2005)
Kveldens programleder: Brita Garden
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79