Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. november 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Latterlige toner

En ulastelig antrukket Mikal Olsen Lerøen gir oss et innblikk i filmmusikkens verden. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
En ulastelig antrukket Mikal Olsen Lerøen gir oss et innblikk i filmmusikkens verden. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Noen typer musikk passer bedre å le til enn andre. I Filmplanetens serie om musikk og film er vi kommet til musikk i komedier og humorfilmer.

I 1984 kom den første filmen om den utradisjonelle politimannen Axel Foley, i Eddie Murphys skikkelse. Beverly Hills Cop ble en formidabel suksess, og noe av det kan også skyldes filmmusikken. Mange husker ennå instrumentalen "Axel F".

En annen kjent politimann som har figurert i flere filmer, er Peter Sellers som den lett inkompetente franske detektiven Jacques Clouseau. Henry Mancini er hovedansvarlig for filmmusikken, og han er særlig kjent for "Pink Panther Theme".

"Always Look on the Bright Side of Life" synges det sorgmuntert fra korset på slutten av Monty Pythons "Life of Brian". Lydsporet til filmen inneholder flere kjente og kjære sanger og sketsjer, som utvilsomt har bidratt til filmens suksess.

I ukens Filmplaneten blir det mer om disse tre filmene og musikken som fulgte med dem.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en Monstertorsdag-spesial, et program om dokumentarfilm og flere programmer om film og filmmusikk.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,