Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. oktober 2004 kl 18.30 Vera - og flere med henne

Drømmer, vennskap, familie – og hester!

Vera (Klara Höök) snakker bare med bestevenninnen Nissa. (Foto: SVT)
Vera (Klara Höök) snakker bare med bestevenninnen Nissa. (Foto: SVT)
"Vera – og flere med henne" handler om ni år gamle Vera og bestevenninnen Nisse og en rekke andre barn og unge i Skärholmen sør for Stockholm. Den svenske dramaserien kretser rundt en fraflyttet gård i nærmiljøet som plutselig blir bebodd, og serien var en stor suksess på SVT våren 2003. Åtte lørdagskvelder i høst kan norske seere følge Vera.

Veras mamma jobber på teater i Örebro 20 mil unna, noe Vera ikke liker i det hele tatt. Hun vil at mammaen hennes skal komme hjem om kvelden slik som andre mammaer, og hun protesterer på sin egen måte: Hun sier ikke et ord før moren hennes gjør som Vera vil!

Bestevenninnen Nisse er den eneste Vera snakker med. Sammen med Nisse, eller Denise som hun egentlig heter, tilbringer hun mye tid på en forlatt gård i nærheten, og der har de også noen kaniner de tar seg av.

Alt er ikke like enkelt i Nisses familie heller, pappaen hennes har møtt en annen, og lillebroren Frasse er syk. Den øde gården er et fristed for Nisse og Vera, og her har også den litt eldre Rita pleid å ha hesten sin om sommeren. Storesøsteren til Nisse, Kristin, og Veras storebror Svante har også vokst opp sammen, og de har et band som øver i et nedlagt elverk rett ved gården.

Men plutselig forandrer alt seg. En islending har arvet gården, og nå flytter han dit med ti islandshester og en hel haug toaletter. Hva kommer til å skje med gården?

Svensk dramaserie i åtte deler (2002)
Originaltittel: Vera med flera
Regi: Catti Eldfeldt
Med: Klara Höök, Martina Tarnawski, Viktor Janson, Jacob Nordenson, Liselotte Bramstång
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252