Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. september 2007 kl 20.10 På leir med Jesus

Barn i Guds hær


"På leir med Jesus" er tittelen på mandagsdokumentaren denne uken. (Foto: Roco Films International)
Kveldens amerikanske film ble nominert til Oscar 2007 for beste dokumentar og har vakt stor oppsikt i hjemlandet. Filmen gir en nærgående skildring av hvordan vekkelseskristne i USA målrettet arbeider med å forme barn helt ned til seksårsalderen.

Amerikanske kristne fundamentalister utgjør en stadig viktigere maktfaktor i amerikansk politikk og samfunnsliv. Og barna blir sett på som framtidens frontkjempere blant kreftene på ytterste høyre fløy.

I filmen "På leir med Jesus" følger vi barna Levi, Rachel og Tory gjennom opplæringen ved pastor Becky Fischers evangeliske sommerleir i Nord-Dakota.

Dø for Kristus
- Jeg vil gjerne se kristne barn som er rede til å dø for Kristus på samme måte som muslimske barn vil ofre seg for islam, sier Becky Fischer om sin virksomhet. I leiren innprenter hun barna at bøkene om Harry Potter er djevelens verk, at homoseksuelle er dømt til evig pine og at verden ble skapt på seks dager for 6000 år siden.

Filmen gir et nøkternt og observerende bilde av mennesker og hendelser i leiren. Om barna blir hjernevasket eller opplært i det godes tjeneste, er det opp til seeren selv å ta stilling til. Mens pastor Fisher selv har omtalt filmen som god reklame for sin virksomhet, har andre – også mer moderate kristne – opplevd filmen som en skremmende skildring av et lukket og ytterliggående miljø med stor makt.

Regissørene Heidi Ewing og Rachel Grady har begge tidligere produsert dokumentarer for tv-kanaler som Discovery og A&E Network.

Amerikansk dokumentar (2006)
Originaltittel: Jesus Camp
Regi: Heidi Ewing og Rachel Grady
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.no