Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. august 2003 kl 22.50 Cellofan - med døden til følge

Thriller i cellofan


Vi befinner oss i et mørklagt hus i en liten bygd på Sør-Østlandet i 1972. Vi aner en mann skjult bak en svart kappe idet han dreper en ung kvinne. Drapet blir aldri oppklart, og saken er fremdeles svært betent i bygda 25 år
senere. Dette er opptakten til Eva Isaksens thriller.


Filmens hovedperson er den unge, ambisiøse Dagblad-journalisten Marianne Hovden (Andrine Sæther). Hennes far ligger for døden og kaller henne til seg på sykehuset. Han ber henne brenne noen papirer han har overlatt i hennes varetekt. Hun må også love ikke å gjøre seg kjent med innholdet i dokumentene. Det dreier seg om en samling brev som anklager Mariannes far for mordet i den lille Østfold-byen der han arbeidet som prest for 25 år siden.


Marianne tror ikke at hennes far er skyldig og går inn for å bevise det motsatte før han dør. Under påskudd av å jobbe med en historie om rehabilitering av rusmisbrukere forsøker hun under falsk identitet å nøste opp den 25 år gamle saken.

Tviler
Etter hvert som hun blir kjent med menneskene i byen, får hun erfare at den uløste mordgåten stadig rører ved sterke følelser hos de involverte. Under prosessen begynner Marianne å tvile på sin fars uskyld.

Bred omtale
"Cellofan - med døden til følge" fikk bred omtale i pressen. Blant annet skrev Stavanger Aftenblad: "Det har aldri vært tvil om talentet til Eva Isaksen, og i hennes femte spillefilm flommer det ut for fullt. Leidulf Risan har skrevet en historie det går an å tro på, og regissøren har gjort lykkelige valg av skuespillere. Andrine Sæther, som spiller Marianne, feide inn på banen i "Budbringeren" og følger opp suksessen her"

Norsk thriller fra 1998
Regi: Eva Isaksen
I rollene: Andrine Sæther, Sverre Anker Ousdal, Karl Sundby, Kari Simonsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53